قابلیت اینتراکتیو (Interactive) در ایندیزاین – درس9
قابلیت اینتراکتیو (Interactive) در نرم افزار ایندیزاین(Adobe InDesign) 2018 این امکان را به بار می آورد تا کاربر بتواند در صفحات منتشر شده وب تعامل داشته باشد. این قابلیت در صفحه آرایی کتاب و مجله هایی که در وب منتشر شده اند کاربرد بسیاری داشته و سهولت انجام بسیاری از امور را میسر می سازد. در این نوشته مباحث زیر مورد بررسی قرار گرفته و نحوه ی ساخت یک سند اینتراکتیو (Interactive) آموزش داده می شود.
- مفهوم Interactive ؛
- استاندارد طراحی یک سند Interactive ؛
- مفهوم Hyperlink؛
مفهوم Interactive
با استفاده از مجموعه ابزارهای قدرتمند موجود و قابلیت اینتراکتیو (Interactive) در نرم افزار ایندیزاین می توانیم اسناد تعاملی گوناگون مانند فایل های .pdf ، کتاب های الکترونیکی و فرم ها با طراحی نماییم. در اسناد تعاملی می توان لینک دکمه، وب سایت و یا انیمیشن ایجاد گرد.
استاندارد طراحی یک سند Interactive
به منظور به کارگیری قابلیت اینتراکتیو (Interactive) ابتدا محیط کار را به صورت Interactive نمایش می هم. به این صورت که از منوی Window گزینه Workspace سپس گزینه Interactive for pdf را انتخاب می کنیم در پالت EPUB interactive Preview می توان پیش نمایش پروژه را مشاهده نمود.
مفهوم Hyperlink
واژه Hyperlink در قابلیت اینتراکتیو (Interactive) ، عبارت و یا تصویری است که با کلیک کردن روی آن ها را به مکانی در اینترنت می برد. برای اینکه تصویر با متنی را در ایندیزاین تبدیل به Hyperlink کنیم ابتدا پالت آن را از زیر مجموعه Interactive در منوی Window فعال می کنیم. سپس شکل مورد نظر را انتخاب کرده، سپس در کادر URL آدرس لینک مورد است نظر را تایپ می کنیم. برای تست آن می توان از پالت Preview استفاده کنیم.
بکارگيري Animation
در قابلیت اینتراکتیو (Interactive) ابتدا پالت Animation برا ان زیر مجموعهInteractive از منوی Window فعال می کنیم. سپس شکل مورد نظر را که می خواهیم به آن انیمیشن دهیم را انتخاب می کنیم.
- Preset : انتخاب انیمیشن دلخواه.
- Duration : مدت زمان انیمیشن.
- Play : تعداد تکرار انیمیشن
- Speed سرعت انیمیشن
- Rotate : زاویه چرخش شکل در هنگام انیمیشن.
- Scale : تغییر اندازه شکل در هنگام انیمیشن.
- در نهایت برای دیدن انیمیشن از پالت EPUB interactive Previewاستفاده می کنیم.
بکارگیری Transition
قابلیت اینتراکتیو (Interactive) دارای گزینه دیگری به نام Transition است. Transition هنگام حرکت بین صفحات نحوه نمایش صفحه بعدی را تعیین می کند. برای انجام این کار ابتدا صفحه مورد نظر را در پالت Page انتخاب کرده سپس در پالت Page Transition افکت مورد نظر را تعیین می کنیم.
- Direction : جهت افکت را تعیین می کند.
- Speed : سرعت افکت را تعیین می کند.
بکارگیری دکمه و ساخت فرم
با قابلیت اینتراکتیو (Interactive) برای ساخت دکمه و ساخت فرم ابتدا شکل مورد نظر را که می خواهیم تبدیل به دکمه شود را انتخاب می کنیم.
- Type : نوع حالتی که می خواهیم به شکل مورد نظر بدهیم را انتخاب می کنیم مانند دکمه، چک باکس لیست باکس و سایر موارد مشابه.
- Name : انتخاب یک نام دلخواه.
- Event : اتفاقی که قرار است با قرار گرفتن موس با کلیک کردن روی آن اتفاق بیفتد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت جدول در ایندیزاین 2018 به درس نه مراجعه فرمایید.
سلام
یه سوال دارم من موقع خروجی گرفتن پی دی اف با وجود اینکه پی دی اف اینتراکتیو رو انتخواب میکنم پیغام میده از دکمه ها پشتیبانی نمیکنه و در پی دی اف خروجی دکمه وجود داره شکل ظاهری هست و رخداد رو انجام نمیده
سلام،
از کدوم ورژن ایندیزاین استفاده می کنید؟
سلام تمام مراحل کار رو انجام دادم، ولی وقتی صفحه رو تبدیل به pdf میکنم، کار شکل رو بصورت خط چین میده و عبارت رو زیر خط دار نشون میده، اما لینکی که انتخاب کردم رو نمیره، ایراد از چیه؟
سلام؛
حتما فایل رو باید به صورت export to interactive pdf ذخیره سازی بکنید. اگر به صورت عادی پی دی اف بگیرید عمل نمی کنه.