شهرک باستانی آرکائیم در میان دیوار های دفاعی
شهرک باستانی آرکائیم طی تحقیقاتی که توسط گروه باستان شناسی دانشگاه چلیابینسک در سال 1987 که در جنوب منطقه اورال (Ural) روسیه انجام شد، معرفی شده است. این شهرک مشتمل بر یک محوطه استقراری با استحکامات دفاعی است. محققان معتقدند که این محوطه می تواند قدمتی در حدود هزاره دوم یا هزاره سوم قبل از میلاد داشته باشد. واژه “آراکییم” از دو بخش “آرکا” (Ar-ka) به معنی آسمان و “ایم” (Im) به معنی زمین تشکیل شده است. در میان برخی از محققین این محوطه تحت عنوان استون هنج روسیه شناخته می شود. باستان شناسان معتقدند که این اثر می تواند از خودِ استون هنج نیز قدیمی تر باشد.
آرکائیم در داخل دو ردیف دیوار دفاعی به شکل دایره، و یک ردیف خندق واقع شده است. فضای بین دو دیوار دفاعی از یک سری بنا های مسکونی با پلان مستطیل تشکیل شده است. قطر محدوده خارجی شهرک 160 متر و پنهای خندقی که آن را احاطه کرده به 2 متر است. 4 دروزاه در جهات اصلی جغرافیایی، ورودی های این شهرک محسوب می شوند.
یافته های باستان شناسی
باستان شناسان طی تحقیقات خود در شهرک باستانی آرکائیم دریافته اند که در صورتی که آب توزیع شده در داخل شهرک، بیش از حد مصر ساکنان آن می بود، آب مازد از طریق تونلی به خارج شهرک هدایت می شد. طی این تحقیقات مشخص شده است که نمای خارجی حدود 35 خانه در مجاورت دیوار بیرونی شهرک، به سمت معبر اصلی شهرک قرار گرفته است.
از جمله یافته های دیگر این محوطه می توان به سیستم فاضلاب در امتداد مسیر آبراهه های اصلی، اشیاء فلزی، ظروف سفالین، بقایای مربوط به تشریفات آیینی (استخوان های حیوانات قربانی شده)، اثاثیه و سازه های حرارتی اشاره نمود. علاوه بر این موارد، همنچین یک بنای آرامگاهی در نزدیکی دیوار دفاعی کشف شده است.
به عقیده باستان شناسان، طراحی این شهرک نشانگر برنامه ریزی دقیق و اجرای صحیح آن است. آنها می گویند: واضح است که این شهرک به صورت تصادفی ساخته نشده و کاری کاملا متفاوت با سایر محوطه های عصر برنز بوده است. برخی معتقدند که این مجموعه از ساختاری مشابه شهر تروا -به همان نحوی که در ایلیاد هومر به آن اشاره شده- برخوردار بوده است. به نظر می رسد که شهرک باستانی آرکائیم از کاربردهایی به عنوان استحکامات نظامی، محوطه مسکونی، مراسم آیینی و اجتماعی برخوردار بوده است.
ساکنان
محققان معتقد هستند که شهرک باستانی آرکائیم در حدود 200 سال مسکون بود و ناگهان به یکباره متروک شده است. سوال اینجاست که ساکنان آن چه کسانی بوده اند؟ باستان شناسان از زمان کشف این محوطه در پی یافتن پاسخی برای این پرسش بوده اند. اما تاکنون جواب قطعی به این پرسش پیدا نشده است. اکثریت باستان شناسان معتقدند که این محوطه مربوط به یکی از فرهنگ های هند و اروپایی، و احتمالا مربوط به آریایی ها بوده است.
گزارش های دیگران
موارد گزارش شده به مانند ناهمگونی های موجود در مطالعات مغناطیس سنجی شامل: نور های خاص، تیره گی های ناحیه ای و سایر موارد عجیب، نظر بسیاری از پژوهشگران خارجی و محققان را به شهرک باستانی آرکائیم جلب کرده است. دیگر گزارش ها مربوط به توهمات و تخیلات در مورد این محوطه است. با این وجود هیچ یک از این موارد به صورت علنی اثبات نشده است. ولی ستاره شناسان این محل را به دلیل شباهت های مکانی از نظر طول عرض و جغرافیایی، زمان و ابعاد با استون هنج مقایسه کرده اند. همه این موارد شامل مباحثی در باب طلوع و غروب خورشید، اعتدالاین و انقلابین نیز می شود.
اینکه “چه کسی این شهرک را ساخته و چرا،” مطمئناً از رمز و راز ها به حساب می آید. فعالیت های تحقیقاتی همچنان در آرکاییم ادامه دارد و ممکن است که روزی به جواب این پرسش ها منجر شود.
عالیست بنظرم خودروسها هم میدانند که این معماری مربوط به ایرانیان است ولی چون خودشان تاریخی ۵۰۰ساله دارند اینو مثل سایر سازه های اسیای میانه بخودشان میبندند قالی پازیریک بیهوده در سیبری پیدا نشده