هنر دوران تاریخی

موهنجودارو : شهری باستانی دره رود سند پاکستان

موهنجودارو : شهری باستانی دره رود سند پاکستان

موهنجودارو : شهر باستانی دره رود سند پاکستان

در سال 1922 ویرانه های شهر باستانی موهنجودارو توسط یک افسر در دره رود سند پاکستان کشف شد. برخی از محققان معتقدند که شهر باستانی موهنجودارو می تواند قدیمی ترین شهر شناخته شده باشد. به گفته باستان شناسان، این شهر باستانی در حدود 2600 سال پیش از میلاد ساخته شده و در آن زمان یکی از بزرگترین شهرهای منطقه به شمار می آمده است. اینکه شهر در آن زمان دقیقا توسط چه کسانی ساخته شده بود، مشخص نیست. در میان ویرانه های تمدن موهنجودارو ساختمان های بزرگ، کاخ ها یا معابد به چشم نمی خورند. با این وجود موهنجودارو با برخورداری از زیرساخت های پیچیده، مانند سیستم آب و فاضلاب می توانست جمعیتی بالغ بر 34000 نفر را در خود جای دهد. علاوه بر موارد یاد شده، در موهنجودارو آثاری از فنون پیشرفته سفالگری و سایر آثار فرهنگ و هنر قابل توجه باستان شناسان نیز کشف شده است.

موهنجودارو

متروک شدن

در میان همه این بحث ها، سوال اصلی محققان این است که “چه چیزی موجب زوال تمدن موهنجودارو شد؟ چرا ناگهان شهری با آن همه پیشرفت متروک شد؟” پاسخ این سوال همچنان به صورت یک راز باقی است. گمانه زنی های در خصوص متروکه شدن شهر باستانی به دلیل تغییرات آب و هوایی و یا رکود تجارت مطرح شده است. اما اینجا نظریه های دیگری مد نظر ماست. محققان زیادی مباحثی در رابطه با تئوری توطئه (Conspiracy Theories) مطرح کرده اند، اما این مباحث تایید نشده است.

انفجار هسته ای در موهنجودارو

موهنجودارو، این تمدن باستانی احتمالا بحثی گسترده تر از آن چه تصور می شود را در خود جای داده است. محققان پاکستانی معتقدند که موهنجودارو بسیار قدیمی تر از تاریخ های ارائه شده برای آن است. آنها خاطر نشان می کنند که در طول کاوش های سال 1922، تعداد زیادی اسکلت انسان به حالت درازکش کشف شدند که این موضوع به نوعی حاکی از یک مرگ ناگهانی می تواند محسوب شود. علاوه بر این، در ویرانه ها آجرهایی به دست آمده است که به علت حرارت شدید ذوب شده اند. این آجر های ذوب شده مشابه نمونه هایی هستند که در اثر انفجار های هسته ای ذوب می شوند. به گفته ویلیام استورم (William Sturm)، این آجر ها نمی توانند صرفا در اثر حرارت آتش ذوب شده باشند. برای ذوب آجرها به این شکل، به چیزی بیش از آتش نیاز است.

موهنجودارو

برخی محققان حتی ادعا می کنند که در بعضی از مناطق موهنجودارو میزان تشعشعات بالاتر از حد انتظار نیز دیده می شود. هیچکدام از این استدلال ها به اثبات نرسیده اند، اما این یافته ها مطمئناً سؤالات جالبی را مطرح می کنند.

منابع تاریخی

دیوید داونپورت (David Davenport) معتقد است که موهنجودارو یکی از محل هایی است که در بهگود گیتا (Bhagavad Gita بخشی از حماسه هندی موسوم به ماهابهاراتا) در مورد حمله به آن اشاره شده است. با توجه به متن ماهابهاراتا، فقط حمله ای به وسعت توضیحاتی که در متن کتاب آمده، می توانست منجر به ویرانی کل شهر شده باشد. وسعت این ویرانی به حدی است که می توان آن را مشابه یک هولوکاست هسته ای دانست. اگر چه در ماهابهاراتا به جنگ های بسیار، مرگ های آنی، سلاح های عجیب، ماشین های پرواز عجیب و خدایانی با قدرت فوق العاده اشاره شده، اما در آن سخنی از انفجار اتمی به میان نیامده است.

مهر با نقش پاشوپاتی به عنوان پروردگار حیوانات است. به دست آمده از موهنجودارو.

معمایی برای باستان شناسان

شهر باستانی موهنجودارو همچنان به عنوان یک معما برای باستان شناسان باقی مانده است. این تمدن باستانی، باستان شناسان را برای کشف شواهد جدید به منظور پاسخ به سوالاتشان به چالش می کشد. با وجود تمامی رخدادهای ناشناخته، موهنجودارو مکانی اسرار آمیز و در انتظار کاوش های بیشتر به شمار می آید.

موهنجودارو

برای تهیه اقلام گرافیکی به فروشگاه محصولات گرافیکی مراجعه نمایید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *